http://pdp.rs.ba/ivani-ochekujem-izvinene-od-dodika/

Лидер ПДП Младен Иванић вечерас је присуствовао Изборном сабору Општинске организације ПДП Угљевик гдје је у разговору са новинарима најавио да неће доћи на састанак српских странака који организује предсједник Републике Српске Милорад Додик, због раније преузетих обавеза.

Иванић је рекао да ће у то вријеме бити на међународној конференцији у Бугарској, а понуду предсједника Републике сутра ће разматрати и Савез за промјене.

Он каже да као лидер ПДП-а од предсједника „очекује извињење за изјаву о издаји“, ако је његова понуда искрена, додавши да би тај састанак имао смисла.

„Као члан Предсједништва БиХ, увијек ћу доћи на позив предсједника, шта год он буде планирао да ради јер је ред да чувамо институцију предсједника, невезано ко је обавља. Институција предсједника је највећа функција коју српски народ у Републици Српској и у БиХ има, већа него што је функција члана Предсједништва“, додао је Иванић.

Он је најавио да ће до почетка децембра на сабору ПДП-а бити изабрано ново руководство у коме ће бити и нових и млађих људи, уз оцјену да је ПДП карактеристичан по томе да „отвара врата“ младима.

Предсједник Иницијативног одбора ПДП-а Угљевик Драгомир Секулић рекао је новинарима да на локалним изборима очекује побједу Савеза за промјене и наставак промјена које је овај савез започео на нивоу БиХ и у Републици Српској и у локалним заједницама.

ПДП у Угљевику има два одборника и дио је скупштинске већине коју предводи СДС.