http://pdp.rs.ba/ivani-o-rezolutsiji-ostajem-pri-svom-s/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас да и даље остаје при ставу који је навео у личном писму које је упутио амбасадорима земаља чланица Савјета безбједности УН поводом предложене британске резолуције о Сребреници и да нема намјеру да као предсједавајући полемише с амбасадорима.

Иванић је ово рекао, коментаришући писмо сталног представника Велике Британије при УН Метјуа Рајкрофта у којем је оцијенио да називање догађаја у Сребреници 1995. године “геноцидом” није политичка нити антисрпска изјава.

–Мислим да начин на који је посао око резолуције вођен није добар. Драго ми је да има одређеног разумијевања, али мислим да је Рајкрофт навео неке ствари које не стоје – додао је Иванић.

Нагласио је да је у свом писму јасно рекао да не жели утицати на оцјену о карактеру догађаја у Сребреници.

–Рајкрофт се у одговору позивао на негирање или прихватање геноцида. То није била моја тема. У свом одговору Рајкрофт говори о такмичењу о броју жртава, а ја ни то нисам коментарисао. Чини ми се да је његов одговор превише окренут историји коју је имао док је био амбасадор, али као предсједавајући Предсједништва БиХ немам намјеру да полемишем с амбасадорима. Моје мишљење је исказано у писму и немам намјеру даље да идем –додао је Иванић.