http://pdp.rs.ba/ivani-nemam-se-namjeru-uplitati-u-ras/

„Након задњег наступа госпође Жељке Цвијановић немам се намјеру више упуштати у тражење рјешење за Механизам координације!“

Ово је јуче поручио Младен Иванић, српски члан Предсједништва БиХ, реагујући  на посљедње изјаве Жељке Цвијановић.

Она је критиковала позив Младена Иванића о допуни Механизма координације и спремност да се превазиђу несугласице те пронађе најбоље рјешење за Републику Српску. Почасни предсједник ПДП-а је изнио приједлог да се Механизам Координације допуни реченицом која би појаснила да се одлуке доносе гласовима ентитета.

Цвијановићева је на ту иницијативу, крајње цинично, извршила замјену теза изјавом да су Иванић и представници Савеза за промјене већ причинили штету Републици Српској. Уз то је пропустила да помене чињеницу како је у изради Механизма координације учествовала она лично као представник Владе Републике Српске, те да је одговорност у вези изгледа и садржаја документа у потпуности на њој, а не на члану Предсједништва БиХ, које у том случају немају никакву надлежност.

На цинизам је Младен Иванић одговорио иронијом тако што је закључио како вјерује да је Цвијановићева право рјешење за договор с представницима државе и ФБиХ.

„Препуштам те ствари госпођи Цвијеновић, јер сам увјерен да је она довољно вјешта и искусна политичарка и да ће у комуникацији с господом Звиздићем и Новалићем наћи право рјешење“, рекао је Иванић.

Ово је јасан сигнал да ће сваки покушај сарадње и давања конструктивног рјешења бити одбачен, док умјесто дијалога власт коју обнаша СНСД нуди само конфронтацију, конфликт и демагогију којом покушава прикрити своју неспособност. Тај ниво политичке незрелости је нешто у чему ја лично не желим да учествујем, додао је Иванић

Повезане вијести: