http://pdp.rs.ba/ivani-mijena-se-slika-o-bih/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је БиХ предуго имала негативан имиџ, па стога и не чуди данашњи негативан извјештај о напретку БиХ који је усвојио Комитет Европског парламента за вањске послове, али је нагласио да се негативна слика о БиХ почела мијењати.

“Вјерујем, ако будемо наставили овим темпом, да ћемо промијенити негативну слику о БиХ. Не брзо, али до краја године биће први резултати”, рекао је Иванић данас у Мостару.

Он је напоменуо да ће требати времена да се промијени негативан имиџ БиХ, али да је та промјена започета, додајући да је усвајањем изјаве о опредијељености БиХ за европски пут начињен мали искорак напријед.

“Суштински ће бити кад тих реформи буде. То је оно о чему разговарају предсједавајући Савјета министара и ентитетски премијери. Мислим да ће тај посао убрзо и почети”, рекао је Иванић.

Он је навео да би у понедјељак, 20. априла, требало да се састане са високим представницом ЕУ за вањску политику и сигурност Федерицом Могхерини и министрима иностраних послова ЕУ, од којих ће поново затражити снажнију економску подршку за БиХ.

Иванић је у Мостару отворио Међународни сајам господарства – Мостар 2015.

– Задовољство ми је што је Предсједништво БиХ покровитељ ове манифестације, а прихватили смо га из два разлога. Један је тај што је Мостарски сајам најозбиљнија привредна манифестација у БиХ која упркос годинама кризе окупља велики број излагача, а други разлог је што се ова манифестација одржава у Мостару. Овај град мора постати мјесто које то заслужује, а то је да буде један од кључних градова у БиХ и по економском и по културном животу – рекао је Иванић.

Напоменуо је да се сви у БиХ морају бавити привредом више него до сада и да власт мора створити повољније пословно окружење, смањити порезе и створити претпоставке за запошљавање младих људи.