http://pdp.rs.ba/ivani-kavazovi-uvrijedio-srbe/

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић осудио је данас изјаву поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића да „не треба дозволити да влах буде на челу Сребренице“ истичући да то показује Србима колико треба да чувају Републику Српску и свој дио у институцијама БиХ.

„Изјава је за апсолутну осуду и она је у контексту превеликог укључивања вјерских лидера у политику и то на врло погрешан начин“, рекао је Иванић за Срну.

Према његовим ријечима, Кавазовић је својом изјавом подијелио и даље удаљио Бошњаке од Срба и увриједио Србе.

„Ова изјава ће имати можда и теже посљедице од онога што је учинио бискуп Комарица“, оцијено је Иванић.

Он не види начин како се Кавазовић може извинити за изречено, јер није направио грешку, него је то рекао увјерен да шира јавност неће чути шта стварно мисли.

„А то шта стварно мисли је катастрофа за БиХ и зато се такве изјаве у потпуности морају осудити“, рекао је Иванић и изразио наду да ће Кавазовићеву изјаву осудити и јавност у Сарајеву, а не само српски представници.

Без осуде јавности у Сарајеву, истакао је Иванић, то ће значити да се ради о једном доминантном погледу на Србе у БиХ, што би била потпуна катастрофа.

„И то само нама показује колико у суштини сви морамо чувати Републику Српску, а институције БиХ не дати никоме другом, него чувати свој дио до краја“, поручио је Иванић.

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић на недавно одржаном скупу у Швајцарској припаднике српског народа назвао је „власима“.

Он је позвао Бошњаке да се региструју и на наредним локалним изборима у БиХ гласају у Сребреници, те да не допусте да, како је рекао, влах влада у Сребреници.