http://pdp.rs.ba/ivani-jasan-chavi-je-pobjednik/

Народни посланик и кандидат за градоначелника Бањалуке Драган Чавић састао се у Бањалуци са српским чланом предсједништва БиХ Младеном Иванићем. Члан предсједништва БиХ и почасни предсједник Партије демократског прогреса истакао је да је кандидат Савеза за промјене Драган Чавић најбољи кандидат за градоначелика Бањалуке и да ће то грађани свакао препознати.

„Драган Чавић има енергију, познаје град има велико искуство и радио је практичне ствари у животу. Бањалуци треба практична политика и треба јој неко ко ће омогућити развој и промјене. Зато је Драган Чавић најбољи могући кандидат од свих који су се кандидовали за градоначелника“, истакао је Младен Иванић.

Чавић и Иванић су такође изнијели став Савеза за промјене по којем без обзира на одлуку Уставног суда, не постоји ауторитет који може да одустане од референдума, све док постоји одлука Народне Скупштине.

„Каква год да буде одлука суда, неће се сазивати ванредна сједница Народне Скупштине. Референдум је неспоран, одржаће се и ми ћемо 25. септембра да изађемо на референдум. Они који по пословнику могу да сазову ванредну сједницу Скупштине, могу то да ураде ако желе, али ко код да сазове ванредну сједницу мораће да изложи врло чврсте аргументе зашто је сазива и шта је циљ сједнице“, истакао је Чавић.

Повезане вијести:

ПДП РС