http://pdp.rs.ba/ivani-i-vuchi-u-beogradu-o-polititsi-i-e/

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић састао се у Београду с предсједником Владе Републике Србије Александром Вучићем.

Током сусрета истакнута је опредијељеност БиХ и Републике Србије за даљи развој добросусједских односа и економске сарадње. Саговорници су нагласили важност очувања политичке и економске стабилности у регији као основе за напредак двије земље.

На састанку је истакнуто да ће БиХ и Република Србија наставити пружати подршку једна другој на путу ка Европској унији.

Иванић и Вучић су током разговора указали на значај прве заједничке сједнице Савјета министара БиХ и Владе Републике Србије, која ће бити одржана 4. новембра у Сарајеву.

Иванић је рекао да ће на на заједничкој сједници поново бити наглашена важност саобраћајног коридора Сарајево – Београд, преко Зворника и Лознице, те боља сарадња у области намјенске индустрије.

Иванић, лидер Партије демократског прогреса, рекао је да је са Вучићем разговарао и о предстојећем састанку Европске народне партије у којој је ПДП члан, а Српска напредна странка треба да постане члан.

Повезане вијести: