http://pdp.rs.ba/ivani-i-tadi-pozvali-gra-ane-na-skup/

Предсједник ПДП-а и кандидат Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић и потпредсједник СДС-а и кандидат Савеза за промјене за Предсједника РС Огњен Тадић позвали су грађане Републике Српске да сутра у Бањалуци присуствују првом предизборном скупу странака окупљених у Савез за промјене.

Иванић је рекао да ће својим доласком на овај скуп грађни показати да су за стварне промјене у Српској, те позвао и чланове странака у владајућој коалицији, који су незадовољни, да приступе Савезу за промјене.

-Промјене су практично почеле и грађани то осјећају и ја их позивам да буду дио тог процеса – рекао је Иванић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Кандидат Савеза за промјене за Предсједника РС Огњен Тадић поручио је бирачима да током предизборне кампање разумно, без тензија, процијене ситуацију и одлуче за кога ће да гласају.

-Молим све политичке субјекте, као човјек који је кандидован за предсједника Српске, да ми помогну да, уколико будем био и изабран, са што мање проблема, свађа, међусобних сукобљавања која су непотребна једном демократском друштву завршимо овај демократски процес како би након избора окупио све здраве политичке снаге Српске заинтересоване за промјене да заједно са њима и свим грађанима Српске створимо политичке претпоставке за формирање нове владе – истакао је Тадић.

Он је додао да би требало да је у Српској достигнут ниво политичке културе у којој грађани могу видјети политичаре који се не вријеђају, не говоре неистине и нису острашћени у политичком животу, већ који политичким питањима прилазе на конструктиван и аналитички начин.

Предизборни скуп Савеза за промјене одржаће се у петак у 20.00 часова у Дворани „Борик“ у Бањалуци.

Повезане вијести: