http://pdp.rs.ba/ivani-dodik-e-12-oktobra-u-23-chasa-progla/

Предсједник ПДП-а Младен Инавнић рекао је за БН телевизију да ће СНСД и Милорад Додик сигурно изгубити ове изборе, али да ће учинити све да остане на власти.
-Ја сам увјерен да ће Додик 12.октобра у 23 часа прогласити да је побиједио, иако ће изгубити ове изборе. Онда ће то касније представити као неку велику међународну завјеру. Међународни фактор с тим нема везе. Додик ће изборе изгубити вољом грађана Републике Српске – истакао је Иванић.

Он је рекао да се СНСД и у претходном периоду показао као веома вјешт у крађи избора.

-Замислите Додик каже како опозиција спрема превару. Како опозиција може спремати превару када су изборне комисије у највећем броју под његовом контролом. Он има инструменте присиле власти, он контролише полицију и већину медија – нагласио је Иванић и додао да Савзе за промјене неће дозволити крађу гласова и изборну превару.

-Опозиција ће одбранити број гласова који добије и којима побјеђује Додика. Он то зна и зато жели да се прикаже као побједник избора и да силом остане на власти. Мислим да је то највећа опасност за Републику Српску. Најбољи одговор на то је велика излазност грађана.Велика излазност грађана значи и велику побједу Савеза за промјене и то ће онемогућити Додика у његовим плановима – закључио је Иванић.

Преузето са rtvbn.com

Повезане вијести: