http://pdp.rs.ba/istochno-novo-sarajevo-sigurno-02-oktobr/

У мјесној заједници Враца, пред великим бројем суграђана, одржана је завршна трибина Партије демократског прогреса ОО Источно Ново Сарајево коју је у име домаћина отворила кандидаткиња за одборницу Рада Свитлица.

На трибини су представљени кандидати за одборнике ПДП-а и кандидат Савеза за промјене Источног Новог Сарајева Славко Тошовић.

Сава Шкрба, носилац одборничке листе ПДП-а за СО Источно Ново Сарајево рекао је да се стање у општини још од 2008. године константно погоршава.

„Још 2008. године постојао је спортске дворане, галерије Кућански, болнице Касиндо и ништа није ријешено. Ми ћемо учинити све да завршимо започете пројекте и унаприједимо нашу општину. Ако не будемо имали мјерљиве резултате за двије године, први обећавам да ћу се повући“, те додао: „На нашој листи су изграђени људи, са успјешним каријерама иза себе. Они нису ту због својих личних политичких интереса, њима то не треба. Они су овдје због нашег града и општине. Подржите ове људе, заслужују ваше повјерење!“

Славко Тошовић, кандидат СзП за начелника Општине Источно Ново Сарајево је рекао да општину Источно Ново Сарајево не воде политичари, него послушници.

„Са подручја општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа прикупи се 70 милиона КМ пореза, а нама се врати 4 милиона. Поштујем и волим сваког Србина, али нама не треба Бања Лука да нас наводно брани. Нас 90% је изашло из града, све смо оставили, само смо мртве понијели. Шта још треба ми да дамо?! Кад будем начелник неће ме занимати ко је премијер или предсједник, у Бања Луку ћу ићи по оно што је наше и никоме нећу климати главом.“

Приоритети: запошљавање, привреда и инвестиције

Тошовић се осврнуо и на проблеме општине Источно Ново Сарајево: „Проблем болнице Касиндо се годинама не рјешава. Спорт и култура су уништени. У вријеме када смо ми водили општину изграђена је спортска дворана Славија, а ФК Славија је играла у Европи. Сада није ни у Премијер лиги БиХ. Позориште немамо. Њима можда није ни потребно, јер никада нису ушли у једно, али нама јесте! Све што је урађено у протеклом периоду радило се наопако, мимо плана и закона. Ова власт није у стању ни да окречи оно што смо ми, ПДП и СДС заједно, градили“.

Приоритети будуће власти у Општини Источно Ново Сарајево биће подизање посрнуле првиреде, запошљавање и привлачење инвеститора. Али, како је речено, не треба нам капитал који сад у ову општину долази из сумњивих арапских извора.

Тошовић и Шкрба су позвали све присутне да подрже нашу листу и Славка Тошовића за начелника, јер је то једини начин да Источно Ново Сарајево коначно крене у правцу развоја.

Повезане вијести:

ПДП