http://pdp.rs.ba/interes-srba-i-srpske-je-stabilna-bih/

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић каже да је у интересу Срба из БиХ да у стабилним условима заједно са друга два народа иду путем ка ЕУ.

Он је, одговарајући на питање новинара у вези с недавним оптужбама које је предсједник РС Милорад Додик против њега изнио у Београду, тврдећи да води издајничку политику која није у складу са српским ентитетом, изјавио да српску престоницу не види као мјесто гдје Срби из РС треба да воде политичку битку.

Иванић је, на конференцији за штампу послије састанка чланова Предсједништва БиХ са премијером Александром Вучићем, нагласио да је његова политика да као члан Предсједништва заступа интересе српског народа, али да та политика не укључује потребу да сваки дан буде у сукобу.

„У интересу је Срба да у стабилним, смиреним условима заједно с друга два народа идемо ка ЕУ. Ми смо суштинске ствари у БиХ мање више дефинисали. Стабилна БиХ, у којој је РС саставни дио, у интересу је српског народа и томе ћу посветити свој мандат“, нагласио је он.

Иванић је поновио да Београд неће користити за унутрашње-политичке сукобе са Додиком, додајући да то што изјављује предсједник РС само говори о њему.

Премијер Вучић је с тим у вези рекао да свако ко говори, и кад говори добро или лоше, говори о себи и за себе.

„Веома поштујем Милорада Додика, Младена Иванића и Драгана Човића. Нећете ме чути да нешто лоше данас кажем о Додику, као што нисам ништа лоше рекао тада ни о Иванићу“, објаснио је он.