http://pdp.rs.ba/i-bijelina-podrzhala-promjene/

Колико грађани Републике Српске желе промјене и Партију демократског прогреса виде, уз Српску демократску странку, као ослонац промјена показало се у понедјељак навече у бијељинском насељу Дворови, гдје се на предизобрној трибини у Дому културе окупило око 500 грађана овог дијела РС. Громогласан аплауз подршке већ приликом уласка у салу добио је кандидат Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић, кога су срдачно дочекали носилац листе за Народну скупштину РС у Изборној јединици 6 Славиша Марковић, кандидат коалиције ПДП-НДП за Парламентарну скупштину БиХ из ИЈ 2 Радомир Његуш, те остали кандидати у поменутој изборној јединици.

-Са мном ће Република Српска бити стабилна и сигурна, неће бити авантуризма и биће сугурно јача него што је сада, посебно економски – рекао је Иванић у Дворовима.

Он је додао да је очигледна све већа подршка грађана његовој кандидатури, те да очекује сасвим сигурну побједу на предстојећим изборима. Лидер ПДП-а нагласио је да очекује да ће умјесто досадашњих седам, Партија демократског прогреса након избора имати 10 народних посланика у Народној скупштини.

Носилац листе за НСРС у ИЈ 6 Славиша Марковић поручио је грађанима да је ПДП испунио сва предизборна обећања и да ће тако бити и убудуће.

-Као посланик борићу се да се заустави даље кредитно задуживање Републике Српске јер народ РС заслужује бољи живот, али не од кредита, него од рада.

Кандидат коалиције ПДП-НДП за Представнички дом парламента БиХ из Изборне јединице два Радомир Његуш рекао је да је учествовао у стварању Републике Српске и њених институција и да ће у Сарајеву знати да чува уставноправну позицију Српске.

Он је нагласио да ће његови приоритети бити усвајање закона који Републику Српску воде ка уласку у ЕУ и енергична борба против криминала и корупције у Српској и БиХ.

На трибини у Дворовима представљени су сви кандидати ПДП-а за Народну скупштину из Изборне јединице шест, међу којима је шест жена.

Остале фотографије из Дворова код Бијељине можете погледати у галерији.

Повезане вијести: