http://pdp.rs.ba/humanitarno-trenazni-letovi-helikopterom/

Пише: Бранислав Бореновић

Запрепаштење и невјерица су двије ријечи које најбоље описују последњу аферу, финансијски минорну, али морално безочну, којом је хеликоптер Владе Републике Српске довезао Цецу Ражнатовић, негдје са границе са Србијом, на приватну журку у Бањалуку. Ова аферица само потврђује деценијску свеприсутну злоупотребу јавних ресурса и народних добара која је однијела преко 3 милијарде КМ новца грађана Републике Српске.

Мислим да су више били запрепаштени припадници владајућег режима и сама Цеца него остали дио јавности Српске и региона.

Први, припадници режима, запрепаштени су јер је њима потпуно нормално да се возикају Владиним (ваљда народним, а не њиховим) авионом и хеликоптерима у приватне сврхе, а друга, Цеца Ражнатовић, вјероватно и најзапрепаштенија, јер је небројено пута довожена за приватне и пословне потребе владајуће елите предвођене Додиком лично.

Она је ту заиста најмање битна (ради свој посао), осим што су је натјерали (или написали у њено име) да „лагуцне“ деманти у једним новинама у Србији и објасни трансформацију ријечи „долазимо“ у „обилазимо“. Сјетимо се спортско-борилачког спектакла на Градском стадиону у Бањалуци 26.06.2008.године. Тада смо тражили одговор, а и даље на томе инсистирамо – у које сврхе је тада уплаћено преко милион КМ бесповратних средстава из разних министарстава, општина и јавних предузећа, какви су финансијски ефекти тог једновечерњег догађаја, колико је пореза наплаћено и враћено у буџет по основу реализованих уговора и продатих улазница? Исто би се могло питање и данас поставити.

Најмањи интензитет невјерице и запрепаштења је код остатка свијета, оног што се назива рационалан, нормалан, разуман, уљудан дио нашег друштва који је до сада допуштао да буде прегласаван на изборним провјерама…

Искрено вјерујем да ће 7.октобра 2018.године доћи до промјене и да ће коначно започети процес економске, демографске и моралне Обнове Републике Српске…

Можда тренутно стање најбоље осликава фото честитка коју сам добио од комшије вулканизера:
„Драги комшо све најбоље и да поправите стање…“

ПДП