http://pdp.rs.ba/gradonacelnik-istocnog-sarajeva-ozvanicio-pocetak-rada-najvece-trznice-u-okruzenju/

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић отворио је данас, са начелником општине Пале Бошком Југовићем и власником Градске пијаце Пале Стевом Лонцом, једну од најсавременијих и највећих тржница у окружењу- Градску пијацу Пале.

Градоначелник Вуковић рекао је да му је част и задовољство што данас присуствује овом догађају који је од изузетне важности за грађане Пала, Источног Сарајева и цијеле регије.

„Можда ово по износу средстава није највриједнији пројекат који је рeализован на подручју Источног Сарајева, али сигурно јесте најзначајнији. Његова вриједност тиме је већа, јер су се господин Лонцо и његова породица одважили да у екoномски несигурним временима, свој капитал уложе у Пале и остваре давнашњу жељу овдашњег станoвништва“, рекао је Вуковић.

„Данас се са поносом сјећам времена када је рођена идеја о градњи Градске пијаце Пале, прије неколико година. Тадашње власти у Палама свесрдно су подржале овај пројекат, свјесни значаја који ће он имати за све нас“, рекао је Вуковић.

Вуковић је истакао да је тада било противника те идеје. „Било је неких, да кажем-невјерних тома и оних који су говорили да то неће бити завршено. Од тренутка када смо поставили камен темељац за пијацу, па и касније“, истакао је Вуковић, додајући да су у предизборној кампањи појединци изјављивали да се градња пијаце неће наставити након локалних избора прoшле године, те да је то само предизборни трик тадашње паљанске власти.

„Ми се нисмо освртали на те злонамјерне коментаре, настојали смо да инвестиција буде завршена у предвиђеним роковима“, нагласио је Вуковић.

„Данас дијелим понос и задовољство свих грађана Пала. Имамо тржницу највећу и најљепшу у окружењу, у којој ће грађани из наше регије моћи да купују домаће производе, произвођачи да продају своје производе и врше размјену роба и услуга, гдје ће, што је најважније, бити запослено неколико људи из Пала и Источног Сарајева“, истакао је градоначелник Источног Сарајева.

„Надам се, рекао је Вуковић, „да ће и садашњи начелник и власт у општини Пале имати слуха и пружити одређену подршку Градској пијаци Пале, како би могла да функционише, a како би инвеститор, закупци, али и наши грађани имали користи од ове тржнице“.

„Желим још једном да захвалим породици Лонцо, представницима банке који су значајним средствима помогли реализацију ове инвестиције и свима онима који су препознали важност овог пројекта“, рекао је на крају обраћања градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Присутнима су се обратили и начелник општине Пале Бошко Југовић, директор Градске пијаце Немања Вучетић и власник Стево Лонцо.

Реализација пројекта Градске пијаце почела је 2015. године, за вријеме мандата бившег начелника општине Пале Миодрага Ковачевића.

Укупна вриједност Градскe пијацe Пале je четири милиона КМ. Инвестиција се реализује у двије етапе, а прва, кључна етапа која се односи на наткривену пијацу и паркинг је окончана.

Градска пијаца Пале једна је од најсавременијих и највећих тржница са капацитетима 84 продајне тезге, дијелом за продају сувомеснатих и млијечних производа са 31 расхладном витрином, 12 пословних простора, те сопственим паркинг простором са 85 паркинг мјеста.

У саставу пијаце, као закупци, од првог дана радиће произвођачи и продавци воћа, поврћа, цвијећа и расада из цијеле БиХ.

Повезане вијести:

ПДП РС