http://pdp.rs.ba/gradonacelnik-istocnog-sarajeva-nenad-vukovic-iz-pdp/

Нови градоначелник Источног Сарајева, највјероватније ће бити Ненад Вуковић из ПДП-а. Вуковић је до сада обављао дужност замјеника начелника Пала, а на позицију градоначелника Источног Сарајева требало би да дође јер је коалоција СДС–ПДП обезбиједила већину у Скупштини града.

Генерални секретар ПДП-а и предсједник паљанског Општинског одбора, Мирослав Брчкало, није желио да говори о именима, тврдећи да ће Градски одбор ПДП-а Источно Сарајево одлучити о кандидату за градоначелника и остале позиције које је ПДП добио у власти на нивоу града Источно Сарајево.

Пошто је у три општине у оквиру града побиједио СНСД, а у три СДС за начелнике, поларизован је број одборника у граду. Међутим, послије посљедњег жријебања у ЦИК за одборнике, отклоњене су све сумње – дефинитивно коалиција СДС–ПДП има скупштинску већину.

Према коалиционим споразумима које су потписали градски одбори СДС–ПДП, ми смо подржали у свих шест општина кандидате за начелнике из СДС-а, а заузврат смо добили мјесто градоначелника Источног Сарајева. Према томе, ПДП ће имати градоначелника Источног Сарајева, рекао је Брчкало.


Власт у Граду Источно Сарајево формирају политичке партије које освоје највише одборничких мандата у општинским парламентима, а затим их делегирају у Скупштину града. Градоначелника Источног Сарајева бирају одборници градског парламента, већином гласова. Формирање Скупштине града Источно Сарајево и избор градоначелника, очекује се у фебруару или марту.

Повезане вијести:

ПДП