http://pdp.rs.ba/grabez-rad-dezurne-apoteke-zakonska-obaveza/

На данашњој конференцији за медије одржаној испред апотеке „Козара“ у Приједору, Далибор Грабеж одборник ПДП-а у градској скупштини и предсједавајући ГО ПДП Приједор још једном је подсјетио да Закон обавезује град Приједор да обезбиједи рад дежурне апотеке.

 У члану 30. Закона о апотекарској дјелатности стоји да је локална самоуправа дужна да обезбиједи снабдијевање лијековима у вечерњим сатима, недјељом и празницима. Дакле, то је законска обавеза и сматрам да би грађани Приједора морали имати дежурну апотеку – рекао је Грабеж.

Он је додао да сматра да код директора ЈЗУ „Градска апотека“ нема довољно воље за ријешавањем овог проблема. Грабеж је нагласио да као оправдање за непостојање дежурне апотеке не може да се наводи заборавност грађана који не купе лијек у току радног времена. Такође, одборник ПДП-а је изјавио да већина локалних заједница у Републици Српској има ријешено питање рада дежурних апотека.

 Желим да пошаљем поруку, да је ово законска обавеза. Да овакво нешто постоји у градовима у окружењу, те да нико не поставља питање да ли је потребно или не. И поново апелујем на надлежене да ријеше овај проблем – навео је Грабеж.

Он је додао да је на посљедњем заједању Скупштине града, градоначелник Миленко Ђаковић, исказао вољу да поразговара са директором Градске апотеке, приједорског Дома здравља и Болнице „Др Младен Стојановић“, како би се покушало наћи рјешење за овај проблем.

Повезане вијести:

ПДП РС