http://pdp.rs.ba/grabez-prijedor-vise-ulaze-u-puteve-nego-u-pronatalitetnu-politiku/

Група одборника Партије демократског прогреса у Скупштини Града Приједора је разочарана чињеницом да је одбијен амандман на буџет Града Приједора за 2018. годину којим ПДП тражи увођење једнократне накнаде за свако новорођено дијете.

Средства за ову накнаду би се обезбиједила умањењем Расхода за одржавање улица и путева са 795.000 КМ на 595.000 КМ, чиме би се обезбједила средства у износу од 200 000 КМ за мјере пронаталитетне политике.
Предсједник Градског одбора ПДП Приједор и одборник у градској скупштини, Далибор Грабеж сматра да је неопходно спроводити позитивнију пронаталитетну полтику јер смо свједоци да сваке године имамо мање рођене дјеце на подручју Града Приједора.

„Такође, значај број наших суграђана се са комплетним породицама насељава у друге земље, чиме Град остаје без младог становништва. На овај начин, желимо да се придружимо оним општинама, које су већ увеле сличне мјере популационе политике како у Републици Српској тако и у нашем ближем окружењу“, изјавио је Грабеж.

Амандман ГО ПДП Приједор је одбијен уз образложење градоначелника Ђаковић Миленка, да је ово популистичка мјера.

Из одборничке групе ПДП-а Приједор поручују да су разочарани таквим ставом градоначелника јер се више улаже у одржавање путева него у пронаталитетну политику.

„Сматрамо да наша локална заједница треба да уведе ову мјеру популационе политике, да сваком новорођенчету донира 200 КМ, управо онолико или приближно, колико то обезбјеђује и влада Републике Српске.“ додао је Грабеж

Повезане вијести:

ПДП РС