http://pdp.rs.ba/glas-za-luku-glas-za-banaluku-za-slav/

Овај наслов је на вечерашњем митингу Савеза за промјене у Требињу постао спонтана крилатица мјештана Старе Горице који су се у овом кварту окупили на новоасфалтираној улици, на којој је кандидат Савеза за промјене Славко Вучуревић пручио – Глас за Луку, глас за Бањалуку, а Горичани одговорили – теби глас Требињу спас, уз поклике „Славко, Славко“.

„Овај народ треба да гласа за Требиње, да не будемо ничије слуге и да поручимо да су наши преци чували и нама предали наш град, због чега им и са овога мјеста поручујемо – Главу дамо, Требиње не дамо“, истакао је Вучуревић и додао „да Милорад Додик са својим требињским кенгурима заборави од 2. октобра одношење пара из Требиња“.

Каже да се Требињци не смију пребројавати сваке године, уз бојазан да их је мање и како им ђеца одлазе, него морају економски оснажити преко својих енергетских ресурса, а њих, како каже, не смију користити „лакташке групе“ и Милорад Додик, већ требињске мајке и требињска ђеца, требињске породице које морају бити бројније.

„Обећава мој противкандидат тунеле. Знамо ми да је мрак свјетлост у којој се они најбоље сналазе, перу новац око тунела и данас га носају по Требињу да купују савјест грађана Требиња, али надам да ће прорадити наше достојанство и достојанство наших грађана, да знају и да ће знати шта ће радити другог октобра који ће бити једна од најтежих и најозбиљнијих битака која се десила након Отаџбинског рата, јер град морамо одбранити да се не расели“, казао је Вучуревић.

Он је апострофирао да ће Горичанима ускоро бити асфалтирано и реконстриусано 70% улица, али ће, како каже, и сва насеља за пар мјесеци имати воду, биће ријешена канализација тамо гђе недостаје, а планира се и проширење културних и спортских капацитета, градиће се два нова производна погона у овом насељу са 500 радних мјеста.

Видомир Бегенишић, предсјендик ГО СДС-а је нагласио да овај подухват није само отварање једне улице, већ довољан сигнал да актуелана власт води и да ће водити рачуна о сваком и намјањем дијелу Града Требиња.
„Доказали смо вам и показали да наша обећања 2012. године нису била празна и узалудна, да смо урадили оно што смо обећали, а ако нам поново дате подршку 2. октобра настављамо заједно позитивну причу и поред свих спотицања која смо имали од Владе РС, а ово је само мали дио тога“, нагласио је Бегенишић, додајући да су они и овога пута стали уз одговорне људе који неће изневјерити, јер ни СДС никада и никога није изневјерио.

Бегенишић каже да су створили сјајан тим, али и предуслове да у наредне четири године газе заједно путем просперитета, а да Требиње постане можда чак и највећи центар у Републици Српској, јер је у питању најотворенији и најпосјећенији град Српске.

Јадранка Алексић, члан Предсједништва Покрета за Требиње је кратко подсјетила да ова странка има само један циљ – напредак локалне заједнице, те да је то и у протекле четири године у више наврата доказала у оквиру Савеза за промјене.

Она је апострофирала да је посебна пажња Покрета посвећена Горици као највећој мјесној заједници Требиња, те да ће овђе, попут реализације њихове иницијативе за отварање вртића у Горици, ове године тежња бити ка отварању ођељења Поште и једне амбуланте породичне медицине.

Присутне је поздравио мјештанин Старе Горице Бориша Капор који је нагласио да је њихова улица сада добила нови и диван изглед, на чему су мјештани овога кварта веома захвални локалној управи на челу са градоначелником Вучуревићем, а народ ће, како каже, то знати да цијени…

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно