http://pdp.rs.ba/forum-zena-pdp-a-ucestvovao-na-regionalnoj-konferenciji-u-stokholmu/

Чланице Предсједништва Форума жена ПДП-а учествовале су на Регионалној конференцији жена на тему тренутних проблема са којима сусреће Европа, која је одржана у Штокхолму протекли викенд.

Учеснице конференције, које су долазиле из земаља Балкана, разговарале су о међународној сарадњи међу женама, миграционој и избјегличкој кризи, те о корупцији, која је представљена као један од највећих проблема на Балкану.

Како су истакле чланице ПДП-а, учеснице конференције, о проблемима са којима се сви сусрећемо треба отворено разговарати и проналазити рјешења.

Тренутни положај жена у друштву, као и у политици није на задовољавајућем нивоу, те се размјеном искустава, међународном сарадњом и ширењем мреже жена, може радити на побољшању услова рада и политичког дјеловања жена у друштву.

Миграције становништва са Балкана, које су подстакнуте економским разлозима, могу се спријечити једино уколико се створи пословна клима која ће становништву обезбиједити посао и услове за нормалан живот у земљама Балкана.

Када је ријеч о корупцији, чланице ПДП-а су истакле да се на криминал и корупцију треба примјенити нулта стопа толеранције као и да је обавеза ПДП-а да указује на коруптивне и криминалне девијације, не само због данашњих него и због будућих јавно-политичких структура, те да ће свако ко се коруптивно односи према јавном, народном добру бити предмет истраге и санкције. Такође су представиле и акцију „150 афера“ коју је покренуо ПДП.

Конференцију је организовала Јарл Хјалмарсон фондација из Шведске.

Повезане вијести:

ПДП

Leave a Comment