http://pdp.rs.ba/focha-izvorna-sds-pristupila-pdp-u/

Фочански одбор Изворна СДС приступила ПДП-у Фоча.

На синоћ одржаној сједници Општинског одбора ПДП-а Фоча озваничено је приступање Општинског одбора Изворна СДС и његово потпуно интегрисање у Општински одбор ПДП-а“, наводи се у саопштењу из фочанског ПДП-а.

У саопштењу се додаје да су чланови и представници Општинског одбора Изворне СДС „препознали ПДП-ову политику консензуса, договора, сарадње, борбе против криминала и корупције, али и снажне одбране и интереса Републике Српске и српских националних интереса на нивоу БиХ када су они угрожени“.

Најављено је да је „ово почетак приступања Изворне СДС овој партији, те да се очекује да ће се то догодити у многим општинама у Српској“.

У саопштењу је наведено и да ПДП ни са једним начелничким кандидатом није водио званичне преговоре о евентуалној подршци на изборима у октобру ове године.

„Наше опредјељење коме ће бити исказана подршка у изборном процесу за начелника општине Фоча, прије свега, зависи од програма и програмског опређељења да се заустави одлив становништва из Фоче и да се привуку потенцијални инвеститори који ће у значајној мјери обезбиједити отварање нових радних мјеста, те омогућити даљи развој и напредак наше општине“, саопштио је фочански ПДП.

Општински одбор ПДП-а Фоча на предстојеће локалне изборе излази са пуном листом за одборнике од тридесет кандидата.

Предсједник Општинског одбора Изворне СДС Милош Лазовић потврдио је Срни да је овај одбор пришао ПДП-у, са којим је заједно направио одборничку листу.

Лазовић је рекао да је он пети на листи, те да Изворна СДС у Фочи има више од 400 чланова, а да се на овај корак одлучила да би одржала рад странке, након што јој је онемогућено да изађе на изборе.

„Имали смо понуде четири партије, а након разговора са /почасним предсједником ПДП-а/ Младеном Иванићем одлучили смо се за ПДП“, рекао је Лазовић.

Повезане вијести: