http://pdp.rs.ba/events/crnadak-na-sesiji-svjetskog-ekonomskog-foruma-wef-u-davosu/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак учествоваће на сесији посвећеној Западном Балкану у оквиру Свјетског економског форума (WЕF) у Давосу

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак ће учествовати на посебној сесији под називом “Убрзање дугорочног развоја Западног Балкана”, у оквиру 48. годишњег састанка Свјетског економског форума (WЕF), чије одржавање је планирано од 23. до 26. јануара 2018. године у швајцарском граду Давосу.

На овом важном политичко-економском форуму ове године ће учествовати преко 3000 представника политичког живота, те представника великих међународних компанија и цивилног друштва. Централна тема Свјетског економског форума ће бити “Изградња заједничке будућности у подијељеном свијету”, чији је циљ да се политички лидери посвете проналажење прагматичних рјешења за суочавање са савременим изазовима.

На посебној сесији посвећеној Западном Балкану која је планирана за 26. јануар 2018. године, а на којој ће посебан акценат бити стављен на јачање стабилности у овом подручју ће, поред министра Црнатка, учествовати предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић, предсједник Владе Македоније Зоран Заев, предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић, предсједник Владе Албаније Еди Рама, те предсједник Владе Бугарске Боyко Бориссов.

Посебну сесију о Западном Балкану ће отворити предсједник Свјетског економског форума Бoрге Бренде, а подсекретар Уједињених нација за политичка питања Џефри Д. Фелтман и комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан ће одржати уводне говоре.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак биће једини представник БиХ на овом престижном форуму.

Информативна служба ПДП