http://pdp.rs.ba/events/crnadak-na-sastanku-ministarskog-savjeta-oebs-a/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак учествоваће сутра и у петак, 8. децембра, у Бечу на састанку Министарског савјета ОЕБС-а, на позив предсједавајућег ОЕБС-а Себастијана Курца.

Црнадак ће сутра присуствовати отварању састанка, када ће се учесницима обратити Курц, предсједник Парламентарне скупштине ОЕБС-а Ђорђ Ћеретели и генерални секретар ОЕБС-а Томас Гремингер, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Он ће у Бечу учествовати и на посебном догађају на високом нивоу, чији су домаћини министри иностраних послова Мађарске Петер Сијарто и Русије Сергеј Лавров, као и у дискусији о извјештају специјалног представника ОЕБС-а Петера Нојмана о борби против насилног екстремизма и радикализма који води тероризму.

Током конференције у Бечу, Црнадак ће имати одвојене састанке са министром иностраних послова Словеније Карлом Ерјавцом, министром иностраних послова Црне Горе Срђаном Дармановићем, те представником за слободу медија ОЕБС-а Харлемом Дајсиром.

Министарски савјет централно је тијело за одлучивање и управљање ОЕБС-ом.

Годишњи састанак представља прилику да министри иностраних послова 57 земаља чланица ОЕБС-а сагледају и процијене безбједносну ситуацију на евроатлантском и евроазијском подручју, као и активности организације у свим њеним областима дјеловања.

ПДП РС