http://pdp.rs.ba/drugi-modul-politichke-akademije-pdp-u/

Други модул Политичке академије Партије демократског прогреса одржава се овог викенда у Требињу. Тема је „Улога младих у политици Републике Српске, БиХ и региона – креирање политика и јавно заговарање“.

Предавачи су генерални секретар и шеф посланичког клуба ПДП у Народној скупштини РС Мирослав Брчкало, градоначелник Требиња Славко Вучуревић, предсједник Савјета младих Бањалука Драшко Станивуковић, NDI консултант Елмедин Куртовић, политички савјетник за рад и социјална питања, Hoyre, Норвешка Фредерик Тронхус и замјеник генералног секретара Младих Европске народне странке YEPP, Словенија Фредерико Поточник.

Из Требиња је поручено да свијест младих о друштвено-политичком дјеловању и уопште свом окружењу мора бити већа, како би се што снажније укључили у токове живота и били кројачи своје судбине.

“Циљ академије и јесте учешће младих у политици, креирање, привредног, културног и друштвеног живота у Републици Српској од стране младих људи који се уче да препознају проблеме и рјешавању их приоритетно, у чему истовремено јача и наша партија која је у полсједње четири године постала веома респектабилна управо захваљујући овим младим људима”, рекао је предсједник Регионалног одбора ПДП-а Изборне једнице 9 Љубиша Крунић.

Он је прецизирао да је у посљедње вријеме у ПДП-у све више младих људи, што је и циљ ове Академије, како би се избјегла пасивност младих људи који сами креирају свој живот и своју будућност.

Драшко Станивуковић, предсједник Савјета младих ПДП-а Бањалука, подсјетио је да је прије двије године био најмлађи кандидат за посланика у Народној скупштини РС, јер сматра да млади људи требају сами креирати свој живот, а то подразумијева информисаност и о политици, праву, екномији своје државе.

„Зато је веома важно да се млади људи укључе у политику и присуствују оваквим модулима, гдје не присуствују само чланови ПДП-а већ и других партија и сви они млади који желе да се на било који други начин укључе у политику“, рекао је Станивуковић који је је учесницима Академије пренио своје искуство са избора од прије двије године.

Другом модулу Политичке академије ПДП-а присуствовало је око 50 младих из цијеле Републике Српске.

unnamed6 unnamed5

unnamed3

unnamed8