http://pdp.rs.ba/dronjak-potrebna-je-smjena-svih-politicki-postavljenih-na-univerzitetu/

Некадашњи вођа Уније студената Републике Српске Никола Дроњак, каже да ће се убрзо видјети да ли су студентски протести политички мотивисани

„Подржавам студентске протесте, али ће се убрзо за који дан видјети да ли су они политички мотивисани или имају намјеру стварног рјешавања проблема. Ако имају такву намјеру, то је процес који ће трајати и који се не може само завршити на ректору, него би требали бити смијењени сви декани који су политички постављени – од Ранка Шкрбића на Медицинском факултету, Мирјанића на Правном факултету и многих других, као и министра просвјете и културе који је најкатастрофалнији министар“, каже Дроњак.

Дроњак је био најчувенији „бунџија“ у своје вријеме, организовао је неколико протеса, а касније се учланио у ПДП и посветио полагању испита на факултету.

„Резултат наше борбе је изградња четвртог павиљона за смјештај студената. Такође, ја сам завршио факултет, а нисам добио стан и посао како су тада говорили за мене да ћу добити“, рекао је Дроњак додајући да иза њега и тадашњих студената није стајала ниједна политичка опција.

ПДП РС