http://pdp.rs.ba/dronjak-kolika-je-cijena-politicke-korupcije/

Члан Предсједништва ПДП-а Никола Дроњак оцијенио је забрињавајућом ситуацију у Скупштини града Бањалука гдје је, како тврди, од 31 одборника њих 11 промијенило политичку опцију, упозоривши да је ријеч о “политичкој трговини и корупцији”.

“ПДП пита која је цијена тога и колико то грађани да плаћају”,

рекао је Дроњак на конференцији за новинаре коју је организовао испред зграде Градске управе Бањалука на чијим је улазним вратима симболично окачио таблу са натписом “Булевар прелетача”.

Дроњак каже да је сваку мјеру превршила ситуација са бившим одборником ДНС-а Стојаним Вукајловићем који је прешао у Клуб одборника “Слобода”, а спекулише се да треба да пређе у Уједињену Српску или СНСД.

“Вукајловић преко тог политичког дила жели да запосли ужег члана породице у једну од јавних установа у Палати Републике или Влади Републике Српске”, наводи Дроњак.

Он је рекао да жели да пита градоначелника Бањалуке Игора Радојичића “колика је цијена” преласка Вукајловића у ове странке и “на којем конкурсу ће се ужи члан породице Вукајловић пријавити заједно са више од 100 најбољих студената Републике Српске”.

Дроњак тврди да предсједник Скупштине града Бањалуке Зоран Талић има плату око 5.500 КМ, која је већа од плате предсједника и премијера Републике Српске.

“Посебно забрињава чињеница да опција коју је Талић формирао покушава да на чело градског менаџмента доведе лице које је раније било осумњичено за низ малверзација са земљиштем и некретнинама. ПДП сматра да је то у потпуној супротности са политиком коју спроводи Радојичић”, истакао је Дроњак.

Дроњак је позвао градоначелника Бањалуке “да стане украј овој појави”.

Коментаришићи недавни протест студената у Бањалуци, након којег је оставку поднио ректор бањалучког Универзитета Милан Матаруга, Дроњак је рекао да подржава протесте студената и један број захтјева који су били оправдани.

“У свему има политике, али је битно да у наредних мјесец дана видимо да ли ће студенти истрајавати на својим захтјевима сада када је изабран нови ректор и, ако ти захтјеви не буду испуњени, да ли ће тражити оставку новог ректора”, навео је Дроњак.

Повезане вијести:

ПДП РС