http://pdp.rs.ba/dronjak-izjave-stase-kosarca-motiv-mladima-da-napuste-bih/

Члан Предсједништва Партије демократског прогреса (ПДП) Никола Дроњак одбацио је као нетачну тврдњу предсједавајућег Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташе Кошарца, да лидер СДА Бакир Изетбеговић „управља структурама Савеза за промјене“.

Истакао је да Кошарац даје лажне квалификације па и посљедњим наводима да „Изетбеговић очигледно има моћ да наређује одређеним структурама из Савеза за промјене“.

-Свака изјава Кошарца је мотив десетинама младих да напусте РС и БиХ. Из његових, и тврдњи Душанке Мајкић те многих других, које БиХ успјешно храни неколико година, платама од 5.000 до 7.000 КМ мјесечно, показује се да смо као друштво запали у озбиљан ментални проблем, гдје се само разматра ко су издајници и ко кога финансира, а право стање се види у свакодневном животу грађана – рекао је Дроњак.

Указао је да у стварном животу грађана остају неријешени бројни проблеми, као што је био случај приликом недавног пожара у Љубињу, који је бројна домаћинства оставио без могућности да се баве бар сточарством, као једином егистенцијалном могућношћу на том простору.

Дроњак је поновио да због лошег економског стања млади свакодневно напуштају БиХ и сами одлазе у Европску унију, јер политичари не раде на приближавању БиХ европским токовима.

Повезане вијести:

ПДП РС