http://pdp.rs.ba/dronjak-i-savanovic-na-panel-diskusiji-udruzenja-misli-dobro/

Предсједник Савјета младих ПДП-а Републике Српске Никола Дроњак и предсједник Савјета младих ПДП-а Бања Лука Зоран Савановић, учествовали су на дебати коју је поводом Дана Републике организовало Удружења грађана „Мисли добро“, а која је окупила представнике младих свих парламентарних странака из Републике Српске.

„Кад смо разговарали о организацији овог скупа били смо скептични да ли ћемо уопште успјети ове младе људе да окупимо за истим столом и колико ће бити простора и спремсности за отворен и конструктиван дијалог. Већ на самом почетку разговора смо увидјели да нема разлога за бригу јер су то заиста елоквентни и отворени млади људи, генерација спремна за сарадњу и заједнички рад за опште добро. Треба им вјетра у леђа и подршке, између осталог и медијске како би у томе постали и видљивији“, рекла је Сандра Гојковић-Арбутина, један од оснивача Удружења „Мисли добро“, која је уз Ђорђа Вуковића, професора Факултета политичких наука у Бањалуци и Жарка Марковића, шефа дописништва Недељника у Бањалуци као главни и одговорни уредник Независних новина водила овај панел.

Један од закључака дебате је да је Република Српска политички и духовно је ‘опкољена’ и због обесхрабрујућих порука, малодушности и цинизма на јавној сцени потребно је учинити све да се то заустави и успостави нормална комуникација.

Млади лидери су спремни на дијалог, што је потврдио и предсједник младих ПДП-а: „Одлучили смо да сједнемо и покажемо грађанима Републике Српске да постоје неки нови цивилизовани људи који могу да разговарају о свим тешким темама са којима се наше друштво суочава”, закључио је Никола Дроњак.

Повезане вијести:

ПДП