http://pdp.rs.ba/dosta-nam-je-medijskog-mraka/

Око 200 учесника прошетало је од парка „Младен Стојановић“ до сједишта јавног сервиса Републике Српске. На транспарентима које су носили, између осталог, писало је „Милораде, а да сједиште партије пребациш у РТРС?“, „Боља је моја псећа кућа, него ваша медијска“.

РТРС-у млади опозиционари замјерају што је потпуно одустала од свих кодекса професионалног извјештавања и занемарила своју обавезу да као јавни сервис свих грађана свој простор отвори подједнако за све учеснике политичког и јавног живота у Републици Српској.

Млади су, осим транспарената, носили и два стара телевизора на чијим је екранима, умјесто лога РТРС, писало СНСД, а пролазећи крај зграде Владе Српске, која се налази тик уз РТВ дом, осим звиждања узвикивали су и „Милораде лопове“ и „Доста нам је медијског мрака“.

У покушају да приђу самој згради РТРС-а спријечио их је кордон полиције.

Иако су млади били одлучни да их то неће зауставити, а неки од њих и пробили кордон, приликом чега је дошло до нагуравања с полицијом, од старијих колега који су дошли да их подрже стигла је наредба да се повуку. Након тога успјели су постићи договор с полицијом и два стара телевизора су, како су и планирали, оставили испред улаза РТРС.

С протеста је и упућен захтјев за оставком министра просвјете Дане Малешевића, а осим транспарента на којем је то и затражено, на једном је писало: „Не може нама отићи толико доктора колико министар  Дане може да их упише“.

Омладина Савеза за промјене поручила је да не може пристати да ресор образовања у Републици Српској води човјек који је, злоупотријебивши законска овлаштења, уписао у бањалучку Медицинску школу цијели један разред.