http://pdp.rs.ba/dorucak-borenovic-ferguson/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић и амбасадор Велике Британије Едвард Фергусон састали су се данас на радном доручку у Бањалуци и разговарали о актуелној политичко-економској ситуацији у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Бореновић и Фергусон су се сложили да је неопходно интензивно радити на економским реформама са циљем привлачења нових инвестиција и отварања радних мјеста као и да је неопходно радити на спровођењу реформске агенде и акционих планова. Истакнут је значај механизма координације у процесу европских интеграција како би се на крајње озбиљан начин одговорило свим изазовима након подношења апликације за чланство Босне и Херцеговине у Европској унији.

Током разговора је наглашено да сви политички и институционални фактори у овој земљи треба да раде свој посао одговорно и у складу са својим уставним надлежностима, са циљем стварања развијеног друштва у којем закони једнако важе за све и у којој ће корупција и криминал бити системски рјешавани.

Амбасадор Фергусон је честитао предсједнику Бореновићу на успјешно спроведеним унутарстраначким изборним активностима и пожелио новом руководству Партије демократског прогреса успјех у даљњем раду.

     

Повезане вијести: