http://pdp.rs.ba/dodjeljene-diplome-polaznicima-politicke-akademije-pdp/

Током викенда на Јахорини одржан је завршни модул друге генерације Политичке академије Партије демократског прогреса на тему развоја политика и партијских идеологија. Предавачи на семинару су били Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева, политички коментатор Милко Грмуша, министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, као и некадашњи лидери омладине Конзервативне партије Велике Британије, а сада одборници Стивен Кенинг и Оливер Купер.

Додјелом диплома полазницима завршена је обука друге генерације Политичке академије Партије демократског прогреса. Дипломе за 48 полазника који су успјешно завршили једногодишњу обуку додијелио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић уз присуство руководства партије. Полазници су у току претходне године похађали четири модула на теме изборног законодавства, уставне позиције Републике Српске и БиХ, политичке кампање и комуникације са медијима, међународне сарадње и евроинтеграција, те политичких идеологија.

Бореновић је рекао да ПДП на овај начин ствара нову генерацију младих политичара, која ће градити много боље друштво у Републици Српској, те која је спремна да, у складу са својим афинитетима, дјелује у појединим областима како што су здравство, пољопривреда, финансије, пензиони систем или у дирекнтој комуникацији са медијима и грађанима у својим локалним заједницама.

Најавио је да ће ПДП већ од септембра кренути са трећом генерацијом Политичке академије ПДП-а.

Предсједник ПДП-а је рекао да све политичке странке треба да дају максималну важност младим људима, који требају да се баве политиком, а не да размишљају о политици као о нечем ружном и прљавом, да покушају својим политичким дјеловањем направе много боље, праведније, стручније и професионалније друштво у ком живе.

Политичка акадeмиjа Партиje дeмократског прогрeса je програм политичког образовања и оспособљавања за младe лидeрe која није затвореног типа, те осим омладине ПДП-а академију је ове године похађало и 10 учесника који су чланови других странака, невладиних организација или активисти у различитим областима друштвеног дјеловања.

Повезане вијести:

ПДП