http://pdp.rs.ba/dodikova-prica-podsjeca-na-milosevicevu-ali-neogranicena-vlast-uvijek-zavrsi-tragicno/

Милорад Додик је врло богат човјек, који је све стекао захваљујући политици. И то ће доћи на ред кад-тад. Син му има елитни ресторан у Бањалуци, иако је кредит од 3 милиона добио за пољопривреду. Тако да то све неодољиво подсјећа на ону причу о Слоби Милосевићу о сину Марку који је зарађивао “носајући гајбице”. Иако сам на удару многих због режимске сатаназиције, како само пљујем и критикујем, знам да ће доћи вријеме Додиковог краја, када ће се открити истина. Само што ћемо изгубити вријеме и младе које неповратно напуштају земљу. Неограничена власт, на ограничено вријеме увијек заврши трагично,

Никола Дроњак

члан Предсједништва ПДП-а.

Оштра полемика задња два дана у РС-у између два политичка блока, власти и опозиције, након постављања споменика Мехмед паши Соколовићу у Вишеграду у режији власти РС-а са подизвођачом радова Емиром Кустурицом. Како Ви посматрате цијели случај?

ДРОЊАК: Немања Кустурица вјешто користи власт за остваривање својих интереса, као И Слободан Павловић који је наводно дао Додику кредит за куповину виле у Београду.Нисам историћар да могу дати крајњи суд о Паши Соколовићу,али као гимназијалц сам читао да су за његовог времена Срби набијани на колац, што је писао и Андрић, да је био Велики Везир и Османлија, и да имам став да се споменици дижу ослободиоцима, а не окупаторима. Уз то се споменик диже на Видовдан, кад су Османлије убиле Кнеза Лазара. И кад узмете читав догађај дође Вам логично да су на отварању споменика требали заједно бити Бакир Изетбеговић и Милорад Додик.

Јавност је такођер задњих дана заокупљења у најмању руку чудним новчаним трансакцијама господина Додика. Министар Мектић тврди да господин Додик већ петнаест година продаје станове по Београду, те изражава сумњу у поријекло новца. Како Ви гледате на то?

ДРОЊАК: Милорад Додик је врло богат човјек, који је све стекао захваљујуци политици. И то це доћи на ред кад-тад. Син му има елитни ресторан у Бањалуци, иако је кредит од 3 милиона добио за пољопривреду. Тако да то све неодољиво подсјећа на ону причу о Слоби Милошевићу и сину Марку који је зарађивао “носајући гајбице”. Иако сам на удару многих због режимске сатаназиције, како само пљујем и критикујем, знам да це доћи вријеме Додиковог краја, када ће се открити истина. Само што ћемо изгубити вријеме и младе који неповратно напуштају земљу.Неогранићена власт, на ограничено вријеме увијек заврши трагично.

Господин Додик је на неки начин отпочео припреме ка својој кандидатури за члана Предсједништва БиХ. Одједном се по мишљењу Додика у Предсједништву доносе најбитније одлуке. Да ли Додик евентуални спас види у фотељи члана Предсједништва уколико СНСД-у измакне власт из руку у РС-у?

ДРОЊАК: Шта Додик и власт припремају за следеће изборе нас не треба да занима. Мене интересује шта планира опозиција. Мора бити јасан план, стратегија, јединство и најбитније храброст. Дио људи из опозиције се води идиотском логиком да ће власт сама пасти. Ко то каже из опозиције или је купљен или је неспособан. Главна акција уједињене опозиције треба да буде најјача резимска тврђава РТРС. Народ треба припремати и водити пред ту јавну кућу како би се онеспособила да буде гласило криминала и корупције. У опозиционим странкама има јос прелетача и спавача који минирају акције против режима. Такве треба избацити.

Окружни суд у Бањалуци донио је пресуду по којој сте на има накнаде за претрпљење душевне боли, обавезни Милораду Додику исплатити 7.000 КМ. Ваша жалба је одбијена. Да ли то говори нешто о не/зависности правосуђа у РС-у, и хоћете ли у коначници исплатити новац Додику, или ако не, шта су друге опције, затвор, можда солидарност посланика опозиције?

ДРОЊАК: Правосуђе је криминално и мафијашко гњездо. Добио сам доста информација о судијама које су ми судиле, и то од њихових колега. Надам се да ће Додик новац искористити новац за лијечење с обзиром да пише у пресуди да је душевно оболио. Његова душевна бол ме мотивише да се бавим психијатријом, јер тога ће овдје требати како видим.

Да ли ће бити солидарности од стране опозиционих колега је питање за њих , не за мене.Посљедице трпим свакодневно. СНСД заједно са министром Богданићем ми не дају да радим у здравственом сектору, јер сам један од ријетких доктора које нису купили.Ова пресуда ме неће зауставити ни уплашити. Настављамо са борбом.

Разговарао: Нихад Хебибовић

(Вијести.ба)

Повезане вијести:

ПДП РС