http://pdp.rs.ba/dodik-ponizio-republiku-srpsku/

Предсједник РС Милорад Додик примио је предсједницу Републике Хрватске Колинду Грабар-Китаровић на њеном пропутовању према прослави „Маестрала“, акције у којој је прије тачно двије деценије извршен гнусан злочин, од којег се српски народ до данас није опоравио.

Партија демократског прогреса подсјећа да је предсједник Републике Српске предсједник и грађанима који су главом без обзира побјегли из 13 западнокрајишких општина, чији је погром започео на данашњи дан. Оно због чега Срби данас тугују, предсједница Хрватске слави у Јајцу, а на прославу је отпутовала – из Додиковог кабинета.

Посјете предсједника сусједних земаља, које су и гаранти Дејтонског споразума, добродошле су. Међутим, лицемјерно је то што предсједник Додик себе упорно представља као јединог заштитника српског народа на политичкој сцени, а јуче је дозволио да Република Српска у предсједничкој палати буде понижена.

С обзиром на то да је Додиков кабинет посјету представио као историјску, питамо заштитника српског народа зашто хрватској предсједници није поставио питање нуклеарног отпада који угрожава здравље становника Новог Града у Републици Српској.

Партија демократског прогреса подсјећа и да је предсједник Додик један од ријетких политичара који се ниједног тренутка није заинтересовао за хрватску блокаду извоза млијека из БиХ, а све то заједно потврђује да је Милорад Додик најбољи заступник интереса Републике Хрватске у РС и БиХ.

Информативна служба ПДП