http://pdp.rs.ba/dodik-nije-govorio-istinu/

Предсједник Републике Српске Милорад Додик није говорио истину јуче, након састанка са првим потпредсједником Владе Србије Александром Вучићем, у изјави да Драгана Ђурића, власника Зекстре познаје тек од 2007.године, када је Додик постао почасни предсједник КК Партизан.

ПДП подсјећа јавност да је Милорад Додик, као предсједник Владе РС, још 1998. године потписао уговор о бескаматном кредиту у износу од 750 000 КМ, који је Влада РС одобрила предузећу Зеxтра Рент-а-цар из Београда, у власништву Драгана Ђурића и да његова блискост са г. Ђурићем траје већ петнаест година.

Поводом оптужби за озбиљан криминал против Драгана Ђурића у Србији, као и због Додиковог дистанцирања од свог некада блиског сарадника, ПДП позива Владу РС да коначно, након вишегодишњег одбијања, објави приватизациони уговор Робне куће „Боска“.

Такође, због новонастале ситуације у којој се тренутно налазе сувласници „Боске“ Мирослав Мишковић и Драган Ђурић, ПДП позива предсједника Додика да јавности Републике Српске објасни ко ће одговарати за вишемилионски дуг који „Боска“ има према Републици Српској по основу купљених обвезница у износу од 15 милиона КМ и како намјерава заштитити имовину Републике Српске у овом случају.

 

      

Повезане вијести: