http://pdp.rs.ba/dodik-jedini-predsjednik-sa-16-savjetni/

Предсједник Републике Српске Милорад Додик једини у региону има чак 16 савјетника и буџет од око 10 милиона КМ, а резултати су никакви због чега се најављују и нови намети на грађане, те могуће укидање здравственог осигурања за незапослене грађане у РС – тврди предсједник Савјета младих Партије демократског прогреса Никола Дроњак.

Запријетио је протестима младих и других грађана, уколико се реализује изјава премијерке Жељке Цвијановић о укидању здравственог осигурања за незапослене у РС.

-То је још један у низу напада режима на народ Српске. У Народној скупштини су протеклих дана покушали да изврше напад на опозицију предлажећи законе којима би хапсили и приводили особе које не размишљају као они из СНСД-а и њихови коалицони партнери. Сада су се окренули и против грађана РС против којих раде десет година – нагласио је Дроњак на прес-конференцији у Бањалуци.

Властима у РС замјера и најаве поскупљења струје, повећања акциза на гориво, а могуће укидање здравственог осигурања за незапослене биће повод за излазак грађана РС на улице.

Лидере опозиције је позвао да се уједине и донесу план како реаговати, јер ће, тврди, ситуација у РС „бити гора него у Црној Гори, будући да је режим искористио све методе дјеловања против опозиције“.

-Све што ради Милорад Додик радио је и Слободан Милошевић, предлагао законе, хапсио новинаре, опозицију, а знамо како је завршио – додао је Дроњак, истичући да не прејудицира како ће завршити Додик, али да је „његова судбина очигледна имајући у виду сличне у протеклом периоду“.

Повезане вијести: