http://pdp.rs.ba/deli-pdp-i-sds-zajedno-na-lokalnim-izb/

Потпредсједник Партије демократског прогреса Драгиша Делић рекао је данас у Источном Сарајеву да ће ПДП са Српском демократском странком наставити сарадњу и припреме за локалне изборе 2016. године да би се снажно супротставили СНСД, ДНС и СП.

Делић је истакао да је циљ ПДП-а кандидовање заједничких кандидата за начелнике да би на локалном нивоу преузели све општине, наглашавајући да ПДП подржава договоре, али и да не пристаје на било какве врсте уцјена.

Делић је рекао да Републици Српској предстоји нова емисија трезорских записа у износу од 15 милиона КМ, што је потврда опште неликвидности РС и огромног проблема у којем се РС налази. Мишљења је да је ово само још један од покушаја попуњавања буџетских „рупа“ те да РС без додатног задуживања неће моћи испунити обавезе нити сервисирати законом предвиђена борачка и пензиона давања и плате запосленим у јавним установама. Делић сматра да ово задуживање показује да РС нема визију како изаћи из кризе те да нова емисија грађанима РС неће донијети нова радна мјеста, нова инвестирања нити благостање које је обећано у предизборним и постизборним кампањама.

Он се на конференцији за новинаре осврнуо и на недавни терористички напад на полицијску станицу у Зворнику, позивајући министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача на одговорност. Делић је поставио питање зашто МУП РС није искористио оперативна сазнања која су имали у вези с наведеним нападом те подигли безбједност полицијске станице на виши ниво. С тим у вези, поручио је да ПДП подржава борбу против тероризма који је постао глобални проблем, истичући да се тим треба „снажно ухватити у коштац.“ Нагласио је да, што се тиче ПДП-а, ниједан чин криминализације јавних институција, неће проћи без „снажног одговора ПДП-а“.

Делић је најавио сабор ПДП-а крајем септембра или почетком октобра, када ће измјеном новог статута изабрати нове органе партије и заједно са Савезом за промјене, како је рекао, учинити све да на локалним изборима 2016. године постигну значајне резултате.