http://pdp.rs.ba/delegatsija-epp-u-posjeti-beogradu/

Члан Предсједништва ПДП Зоран Тешановић, у оквиру делегације европских народних партија (EPP), борави у дводневној посјети Београду. Тема посјете представника европских народњака су преговори о приступању Српске напредне странке овој асоцијацији.

Делегација је јуче одржала неколико састанака, а представнике европских партија синоћ је на радној вечери у Влади Србије угостио премијер Србије и предсједник СНС Александар Вучић.

Састанак са Вучићем био је прилика и за разговоре о будућој сарадњи ПДП и СНС. Послије састанка Зоран Тешановић је рекао да би сарадња ове двије партије убрзала интеграционе процесе и БиХ и Србије, те да би у исто вријеме искуство ПДП у чланству у EPP било од користи за СНС и подстакло брзи пријем у ове странке у асоцијацију европских народних партија.

Посјета је настављена и данас низом састанака са представницима СНС, Владе Србије и међународних и невладиних организација. У делегацији су, осим Тешановића, и представници народних партија из Њемачке, Холандије, Мађарске, Румуније, Португала, Македоније, Словеније, Грчке, Аустрије и Естоније.