http://pdp.rs.ba/darko-pasalic-novi-predsjednik-go-pdp-zvornik/

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Бранислав Бореновић присуствовао је  Сабору ПДП-а у Зворнику гдје изабран нови Градски одбор те Дарко Пашалић изабран за новог предсједника ГО ПДП Зворник.

Бореновић очекује да ће се нови предсједник Градског одбора ПДП-а Зворник Дарко Пашалић, са новим Градским одбором, максимално посветити сређивању стања у том граду у којем ће ПДП бити много присутнији.

Пашалић је рекао да је на Сабору изабран Градски одбор од 22 члана, који ће, према Статуту, у наредном периоду бити прошириван. На Сабору за потпредсједнике Главног одбора изабрани су Горан Шкиљевић, Раденко Рикић и Драган Ристић.

Пашалић је рекао да ће у Зворнику бити настављен интензиван рад на формирању мјесних одбора.

Бореновић је изјавио да је за ПДП тај град од стратешког значаја и има многе потенцијале, те да је једна од ријетких средина у Републици Српској у којој опозиција не постоји.

 

„ПДП је изузетно заинтересован да се овдје представи као политичка опција која има много тога новог да понуди, јер је све оно што се до сада дешавало било упаковано у друге политичке странке истог садржаја“, рекао је Бореновић Срни након сједнице Сабора Градског одбора ПДП-а Зворник.

Он каже да ПДП жели да Зворнику и Републици Српској пружи квалитетан и потпуно нови политички и економски начин примјерен мирној и стабилној Републици Српској.

„Невјероватно је да је Зворник једна од ријетких средина у Републици Српској у којој опозиција не постоји“, рекао је Бореновић и додао да има осјећај да су у локалном парламенту сви на једној, владајућој страни.

Својом активношћу, истиче Бореновић, ПДП ће да преузме врло захтјевну улогу опозиционог дјеловања којом хоће да се, снагом аргумената, програма и планова за обнову Зворника и Републике Српске, наметне као екипа озбиљних људи.

Он је нагласио да је на Сабору Градског одбора ПДП-а представио једним дијелом програм обнове Републике Српске – економске, моралне и програмске, као и неопходност стварања политички стабилног оквира у којем мора да буде пуно поштовање владавине права.

 

Сабору зворничког ПДП-а присуствовао је и потпредсједник ове партије Славиша Марковић.

Повезане вијести:

ПДП РС