http://pdp.rs.ba/crnadak-zeljka-cvijanovic-jos-frustrirana-zbog-poraza-od-mladena-ivanica/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је да ће, док је на челу овог министарства, заједно са руководством доносити одлуке о трошењу буџета ове институције, за који каже да је усвојен у регуларној процедури, и да о томе неће одлучивати предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

– Очигледно је да је њена фрустрација што је изгубила трку за члана Предсједништва БиХ од Младена Иванића, а касније и функцију министра иностраних послова и даље огромна, па тако и данас коментарише шта треба, а шта не треба да се набавља у Министарству иностраних послова БиХ, иако то није њена надлежност – навео је Црнадак.

Из Министарства иностраних послова саопштено је да је Црнадак нагласио да ако је нешто „јефтин трик“ у овом друштву, онда је то цјелокупна политика Цвијановићеве, која је „створила оквир за економско пропадање Републике Српске и за највећи ниво корупције у Европи“.

– Срамотно је да она и данас оптужује и етикетира српске представнике у Савјету министара, у дану када је требало да каже `хвала` јер је данас у БиХ стигао новац од клириншког дуга Руске Федерације – додао је Црнадак, прецизирајући да ће од овог новца на основу споразума који је постигао актуелни Савјет министара око 60 милиона КМ припасти Републици Српској.

Према његовим ријечима, Министарство иностраних послова БиХ наставиће да обавља своје редовне активности у складу са законима и буџетом и неће дозволити да било ко без одговарајуће уставне и законске надлежности врши било какву врсту притиска и утицаја.

Повезане вијести:

ПДП