http://pdp.rs.ba/crnadak-vukovic-u-istocnom-novom-sarajevu-istocnoj-ilidzi/

Министар иностраних послова БиХ и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак, заједно са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем, посјетио је данас Општинске одборе ПДП-а Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Предсједник ОО ПДП-а Источно Ново Сарајево Сава Шкрба осврнуо се на рад тог одбора у претходном периоду и резултат на локалним изборима.

„ПДП у Источном новом Сарајеву је увијек била партија другачија од осталих. У предизборном периоду нисмо се бавили куповином гласача, крађом, лажима и варањем. Увијек смо инсистирали на системском рјешавању проблема и тако ће бити и даље“, рекао је Шкрба.

Министар Црнадак је говорио о разлозима посјета руководства партије Општинским одборима:

„Наш циљ је разговарати с људима када нису избори, које су њихове потребе и проблеми, како можето то ријешити. Ми нисмо популисти који ће изаћи пред народ и причати оно што желе да чују. ПДП је програмска странка од свог оснивања и од тога не можемо побјећи и да желимо“, навео је Црнадак.

Црнадак је такође говорио и о политичким циљевима ПДП-а: економија, борба против корупције и евро-интеграције:
„Ми хоћемо да се боримо за сваки долар, еуро, марку који могу да дођу у Републику Српску, те да се створи добра клима за инвеститоре. Савез за промјене има и резултата у борби против корупције, али то је још недовољно. Невјероватно је колики отпор постоји да се на том пољу нешто уради и како је организован“.

О европском путу БиХ, Црнадак је рекао:

„Ми на томе инсистирамо од 1999. године. Али искључиво у оквиру Дејтона. Нико не смије да дира у територију и надлежности Републике Српске и то смо и странцима рекли. Реаговали смо сваки пут када је Српска била у питању – од резолуције о Сребреници, Дана Републике до ревизије пресуде против Србије“.

Министар Црнадак је истакао да ће Савјет министара увијек подржавати Источно Сарајево.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић у Источном Новом Сарајеву се осврнуо на турбулентни период овог Општинског одбора:

„Видим овдје позната лица која су у Источном Новом Сарајеву сачувала ПДП и честитам свима који су били и остали одани заједничкој идеји, те нису подлегли притисцима у вријеме када је покушај растурања партије овдје био на сцени. Радујем се што видим и нова лица која су нам се придружила у претходном периоду“

.

Вуковић је истакао да ће свој мандат као градоначелника Источном Сарајеву посветити праведном и равномјерном развоју Града.

„У том смислу очекујем подршку и Савјета министара, али и планирамо успостављање међународне сарадње, те и подршку међународних институција. У Источном Новом Сарајеву ћу бити присутан у сваком погледу и мој ангажман као градоначелника у овој Општини биће неупитан“, рекао је Вуковић.

У Источној Илиџи Вуковић је честитао на одличном резултату ПДП-а на протеклим локалним изборима:
„Овдје ПДП има посебан терет снажних других партија, са великим бројем функционера из ове Општине. Заиста вам честитам што у том окружењу успијевате да континуирано постижете одличне изборне резултате“.

Црнадак и Вуковић су, у оквиру њихових надлежности, обећали подржати Општину Источна Илиџа.

Повезане вијести:

ПДП