http://pdp.rs.ba/crnadak-stajat-cemo-u-prvom-redu/

„Протест је борба за поштену и пристојну Републику Српску, а то је све оно што не заговара и супротно ономе што заговара СНСД“, истакао је Игор Црнадак, потпредсједник ПДП-а.

Он је казао да очекује покушаје да се народ заплаши.

„Ми организатори ћемо бити у првом реду и шта год да се деси ми ћемо ту стајати. Овако у РС више не може“, додао је он.

На Додикову изјаву да странци финасирају протесте опозиције у РС, Црнадак је казао:

„Нека народ не вјерује никоме, него нека сам размисли. Да ли је могуће да странци финасирају опозицију, а прије два дана су сједили код Додика кући и с њим прослављали славу.“

Постоје информације да ће аутобуси из источног дијела РС бити блокирани на улаз у Бањалуку.

„План је да све буде мирно и без инцидената. Свјесни смо шта све СНСД ради и све је могуће. Ми идемо на то да све буде мирно, достојанствено и бићемо опрезни. Надам се да неће радити такве ствари“, изјавио је Игор Црнадак.

Црнадак, као министар вањских послова БиХ, је прокоментарисао говор Ахмета Давутоглуа на церемонији отварања Ферхат-пашине џамије.

„Давутоглуов говор је био непримјерен у оном моменту и времену. Био је неприкладан и увредљив. Ту нема дилеме. И Срби и Хрвати и Бошњаци нека развијају односе с Турском и турским народом, али се мора рећи да начин како је Турска била пристуна, то се више неће никада десити. То је нешто што треба врло јасно рећи.“

Црнадак је казао да је Додик уочи отварања Ферхадије неколико пута ишао у Исламску заједницу, носио поклоне, те да га је Бакир Изетбеговић јавно похвалио за организацију.

„Додик је имао детаље шта ће Давутоглу рећи, а сада слушамо накнадну памет и то је забрињавајуће.“

Повезане вијести: