http://pdp.rs.ba/crnadak-skupi-lijekovi-odgovarali-snsdu/

Министар вањских послова БиХ Игор Црнадак (ПДП) оцијенио је данас да је договор о смањењу цијене лијекова једна од најбољих вијести коју су могли да чују грађани у БиХ, јер претходна власт, у којој је био и СНСД, иако је могла, то није учила у претходним годинама.

Црнадак је на прес-конференцији у Бањојлуци рекао да је ова вијест посебна важна за грађане, посебно социјално угрожене, јер ће смањење цијене бити значајно, а значајна је и за здравствене установе.

Изјаву посланика СНСДа у Представничком дому ПСБиХ Лазара Продановића, да је снижење цијене могло бити и веће, оцијенио је као неискреном. Истакао је да у СНСДу лију крокодилске сузе, јер су они који су највише профитирали у протеклом периоду због високих цијена лијекова људи блиски СНСДу, чланови или симпатизери те странке.

Казао је и да су у ПДП-у спремни и да открију о коме се у том случају ради.

„Права је истина да би цијене лијекова биле и даље велике да ПДП и Савез за промјене нису ушли у Савјет министара“, казао је Игор Црнадак

Он је позвао инспекторе који ће контролисати нове цијене лијекова да буду максимално ангажиовани на том послу, јер је у питању велики екстра профит који ће нестати.

Додао је и да су у његовој странци, ПДП-у, поносни што су тиме испунили обећање грађанима да ће смањити цијене лијекова и као члан у Савјета министара БиХ учиниће, казао је, све да одлука о смањењу цијене што прије буде потврђена.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно