http://pdp.rs.ba/crnadak-se-susreo-s-tilersonom-saradnja-sa-sad-prioritet-bih/

Игор Црнадак, министар вањских послова Босне и Херцеговине, на почетку састанка министара вањских послова Глобалне коалиције за борбу против ИСИС-а, састао се с Рексом Тилерсоном, новим државним секретаром Сједињених Америчких Држава и поручио да сарадња с Вашингтоном остаје један од најважнијих вањскополитичких приоритета БиХ.

Из Министарства вањских послова кажу да је Црнадак изразио очекивање да ће се подршка САД-а БиХ наставити и у наредном периоду.

Током затвореног дијела конференције и радног ручка који је организовао државни секретар Тиллерсон, на којем су учествовали само шефови изасланстава земаља чланица Глобалне коалиције, министар Црнадак је разговарао с Џоном Хеферном, помоћником државног секретара за Европу и Даном Коатсом, директором Националне обавјештајне службе САД-а.

По завршетку састанка Глобалне коалиције, Црнадак се састао и са Хојтом Јиом, замјеником помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију.

Током разговора министар вањских послова БиХ с бројним званичницима у склопу своје прве посјете Wасхингтону након инаугурације Доналда Трумпа, новог предсједника САД-а, поред опредјељења БиХ за наставак интензивне сарадње двије земље, посебно је истакао потребу очувања Даyтонског мировног споразума и ефикасног провођења реформи на путу БиХ ка Европској унији.

Посјета министра Црнатка Вашингтону завршава се данас одвојеним састанцима с високим званичницима Министарства обране и Националног вијећа за сигурност САД-а

Повезане вијести:

ПДП РС