http://pdp.rs.ba/crnadak-se-sastao-s-papom-franjom/

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак данас је боравио у службеној посјети Светој Столици.

Министар Црнадак се у склопу посјете Светој Столици састао са папом Фрањом. У наставку посјете Министар Црнадак се састао са секретаром за односе са државама надбискупом Паул Ричард Галахером.

Током разговора између министра Црнатка и надбискупа Галахера истакнуто је да су билатерални односи двије земље изузетно добри те да је потребно да се настави интензивна сарадња и размјена посјета на високом нивоу.

Црнадак је нагласио да је стратешки циљ Босне и Херцеговине чланство у Европској унији те је позвао Свету Столицу да својим утицајем подржи пут БиХ ка пуноправном чланству у Европској унији.

Црнадак је додао да је у Босни и Херцеговини потребно да се настави са процесом помирења и економско-социјалних реформи што би као резултат имало економски напредак БиХ у наредном периоду.

Галахер је изразио подршку Босни и Херцеговини на путу евроинтеграција те је додао да ће Света Столица и даље подржавати процесе реформи које би требало да доведу до напретка БиХ и бољег живота њених грађана.

Током посјете договорено је да секретар Свете Столице за односе са државама надбискуп Галлагхер посјети Босну и Херцеговину у првој половини 2018. године.

У склопу посјете Светој Столици министар Црнадак се састао и са државним секретаром Свете Столице кардиналом Пиетром Паролином.

Повезане вијести:

ПДП РС