http://pdp.rs.ba/crnadak-sastanak-go-trebinje/

На синоћ одржаном састанку Градског одбора ПДП Требиње присуствовао је и министар иностраних послова и потпредсједник ове партије Игор Црнадак.
Црнадак се овом приликом обратио члановима одбора и дискутовао о актуелним политичким питањима, посебно оним која се тичу предстојећих локалних избора у Требињу. Он је закључио да је тренутна слика у Требињу позитивна и да ПДП у Требињу, на челу са актуелним градоначелником Славком Вучуревићем као поновним кандидатом за градоначелника, има изузетне шансе за побједу и велики изглед да и на овим изборима ПДП буде препознат као партија с конкретним програмом и рјешењима.

igor 2
Црнадак је такође похвалио агилност рада градоначелника и Градске управе Требиње, додавши да је у том смислу Требиње једна од најагилнијих локалних самоуправа.
„Ја ипак морам рећи да су Требиње и господин Вучуревић међу неколико најагилнијих општина и њихових водећих људи који траже финансијере, па вам је просто драго да помогнете када видите да се неко искрено жртвује за свој град и своје људе“, нагласио је министар Црнадак.
Црнадак је са Вучуревићем разговарао и о апликацијама Града Требиња према одређеним амбасадама и међународним организацијама, како би се успоставила привредна и друга сарадња ове локалне заједнице са свим потенцијалним инвеститорима, међу којима је Вучуревић нарочито истакао један руски пројекат вриједан 10 до 12 милиона еура.
Вучуревић је након разговора са министром Црнатком изјавио да Требиње у овом тренутку има 2.000 нових радних мјеста која ће се реализовати у наредних годину ипо дана и то не пренатрпавањем постојећих фирми, већ отварањем нових инвестиција.

igor 3
Градоначелник Требиња је посебно синоћ подвукао да је Требиње тренутно најнезадуженија локална заједница у РС, те да му је циљ да Требиње буде и локална заједница са најнижом стопом незапослености.
„Нису нам вјеровали да ћемо Требињу донијети инвестиције и то не фиктивног типа које се најављују годинама и не реализује се ништа, већ је саграђено или се гради седам хотела, рјешавамо питање водоснабдијевања, рјешавамо пречишћавање отпадних вода преко донације из Шведске, нису нам вјеровали када смо са инвеститорима кренули у инвестицију Сунчани град, нису вјеровали многим нашим пројектима, а сваки смо реализовали“, рекао је Вучуревић.
У разговору са медијима, градоначелник Требиња и такође потпредсједник ПДП-а се захвалио министру на подршци.
„Ми смо и у протеклом периоду имали пуну подршку министра Црнатка, па смо и остварили импозантне резултате у одређеном броју и висини донација, а ових дана очекујемо потврде за реализацију још неких којима ће се ријешити битни инфраструктурни пројекти Требиња“, рекао је градоначелник Вучуревић.

Повезане вијести:

ПДП