http://pdp.rs.ba/crnadak-sa-ambasadorom-republike-srbije-u-bih-stanimirom-vukicevicem/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак састао се са амбасадором Републике Србије у БиХ Станимиром Вукићевићем
Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак састао се 29. децембра 2017. године, на радном ручку у Источном Сарајеву, са амбасадором Републике Србије у Босни и Херцеговини Станимиром Вукићевићем.

Током састанка је разговарано о протеклој 2017. години и о главним активностима у оквиру билатералне сарадње Србије и БиХ. Министар Црнадак и амбасадор Вукићевић су заједнички констатовали да су односи Србије и БиХ у протеклој години били врло садржајни и да су направљени бројни помаци у оквиру билатералних односа, те да су и Србија и БиХ трајно опредијељене за даљи развој што бољих односа и стабилности у региону.

Министар Игор Црнадак и амбасадор Станимир Вукићевић су изразили очекивање да ће сарадња између Србије и БиХ у наредној години бити исто тако интензивна као и у претходној. На састанку је договорено да први споразум између Србије и БиХ у 2018. години треба да буде потписан већ у јануару. Ради се о Споразму о сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Републике Србије у процесу приступања Европској унији.

Повезане вијести: