http://pdp.rs.ba/crnadak-prioritet-evropske-integracije-i-regionalna-saradnja/

Говорећи о резултатима рада за протеклу годину министар спољних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да су два приоритета Министарства били европске интеграције и регионална сарадња, те да ће то бити и у наредном периоду.

Црнадак је најавио да ће ускоро Предсједништву БиХ бити упућен Нацрт закона о спољним пословима, те да ће свјетло дана угледати и Стратегија о спољним пословима.

Одговарајући на новинарско питање о чињеници да је Предсједништво БиХ јуче било суздржано у вези са резолуцијом у Уједињеним нацијама којом је осуђена одлука САД-а да премјести Амбасаду из Тел Авива у Израел, Црнадак је рекао да је принципијелан став Предсједништва БиХ да буде уздржано кад нема консензуса, али да је индикативно да су Србија и Русија гласали за резолуцију.

Коментаришући недавни сусрет са Весом Мичелом, новим помоћником америчког државног секретара за Европу, Црнадак је рекао да се показало да ће администрација Доналда Трампа водити исту политику као и до сада, и да ће однос према Дејтонском споразуму неће мијењати.

Повезане вијести:

ПДП