http://pdp.rs.ba/crnadak-presudom-oricu-poslana-losa-i-turobna-poruka/

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак данас је за Н1 казао да је пресудом Насеру Орићу послана лоша и туробна порука.

На данашњи одговор Милорада Додика опозицији, Црнадак је казао:

„У задње вријеме је све више забринут шта каже опозиција. Ја ћу вас подсјетити, никада у посљедњих десет година није Додик нити било ко показивао забринутост што нема подршке за нешто из опозиције. То су увијек занемаривали и газили напријед. Када је у питању пресуда Насеру Орићу мислим да је послана једна лоша и туробна поруку. Правосуђе осим што не успјева да дође до великих процеса и суђења, нема снаге да заврши предмет“,

казао је Црнадак и додао:

„Ја говорим о једном амбијенту који влада. Дођите у РС и попричајте са људима, уопште не постоји осјећај да је Суд спреман да суди онима који су чинили злочине на бошњачкој страни. Нећу улазити у конкретне предмете нити давати коментаре на пресуде, говорим о опшом амбијенту а посљедња пресуда је допринијела томе“, истакао је.

Црнадак је казао да су проблеми у бх. правосуђу посебно када је ријеч о предметима ратних злочина.

„Ви знате, добро је познат став ПДП-а. Сматрамо да су велики проблеми у правосуђу, прије свега када је питању процес у предметима ратних злочина. Ми сматрамо да се рјешење треба тражити на друге начине, ви добро знате да ПДП ни Савез за промјене нису подржали овај референдум“.

Повезане вијести:

ПДП РС