http://pdp.rs.ba/crnadak-predsjednik-treba-da-izrazava-jedinstvo-a-ne-mrznju/

Имамо најјачу подршку Дејтону од Руске Федерације. Русија поштује нашу вољу да идемо у ЕУ, али и да наставимо са добрим односима са Русијом. Захвалио сам се за успјешан завршетак потписивања споразума око клиринског дуга. Видио сам да је Милорад Додик покушавао све то да припише себи, али то је мање битно.

Казао је ово министар иностраних послова БиХ, Игор Црнадак, на данашњој конференцији за медије у Бањалуци, а на којој је говорио о јучерашњеми састанку са министром иностраних послова Руске Федерације, Сергејем Лавровим. Између осталог, Црнадак се обрушио и на изјаве Милорада Додика, предсједника Републике Српске.

Десет година су били на власти, али нису то завршили. То је урадио овај Савјет министара и видјеће се колико су глупе изјаве да ми кочимо новац који треба да дође у РС – казао је Црнадак и додао да се срами Додиковог наступа на РТРС.

За њега сви треба да буди једнаки, али он исијава само мржњу, агресију и дивљање. Он помиње несрећу, а највећа несрећа је његова власт. Може он милион пута рећи да смо ми издајници, али остаје питање гдје су паре? Његов Вучетиц је покрао паре и побјегао, а Додик никада о томе није говорио. За РС је најважније да се спусте тензије и позивам Додика да спусти лопту и да не буде сваком лонцу поклопац. Објаснили смо на 200 страна зашто ова Влада не ваља, а нека они само на једној страни напишу шта су погријешили Младен Иванић и Игор Црнадак – рекао је министар иностраних послова БиХ.

Он се упитао и зашто је према њему усмјерен напад у причи да нема већине у НСРС.

– Додик не може да истрпи понижење које му је приредио његов партнер ДНС. У свом том бијесу се он и СНСД истресају на мени. Он и Цвијановићева говоре да смо ми губитници. Како је то могуће када је Иванић на директним изборима побиједио Жељку Цвијановић – упитао се Црнадак

Повезане вијести:

ПДП РС