http://pdp.rs.ba/crnadak-od-2006-do-2015-snsd-nije-nista-uradio-povodom-klirinskog-duga-rusije/

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак изјавио је да ће рјешавање клириншког дуга Русије остати забиљежено као један од успјеха актуелног сазива Савјета министара БиХ, у којем учествују ПДП и Савез за промјене.

Црнадак је навео да су покушаји Милорада Додика и СНСД-а да преузму заслуге за рјешавање питања руског клириншког дуга “постали смијешни јер их демантују двије непобитне чињенице”, од којих је прва да је садашњи Савјет министара водио преговоре и потписао споразум са руском страном, након чега је новац у укупном износу недавно уплаћен на рачун Централне банке БиХ.

“Друга чињеница каже да током претходна два мандата, од 2006. до 2015. године, када је потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић био предсједавајући, односно замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ, није било никаквог споразума са Руском Федерацијом и није било рјешења овог питања”, истакао је Црнадак у писаној изјави.

Према његовим ријечима, из ове двије чињенице јасно је да ће рјешавање клириншког дуга Русије остати забиљежено као један од успјеха актуелног Савјета министара БиХ, у којем учествују ПДП и Савез за промјене, без обзира на, како каже, сву мржњу коју према српским представницима у Сарајеву свакодневно показује Додик.

Црнадак је још једном захвалио Русији што је цјелокупан дуг према БиХ исплатила у готовом новцу, што је јединствен случај.

“За постизање овог споразума лично сам, и у име БиХ и у име Републике Српске коју представљам у Савјету министара БиХ, захвалио министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову приликом нашег званичног сусрета у мају”, додао је Црнадак.

Повезане вијести:

ПДП РС