http://pdp.rs.ba/crnadak-necemo-produbljivati-krizu-ali-neka-izetbegovic-prvi-povuce-potez/

Државни министар спољних послова БиХ Игор Црнадак је поздравио синоћњу најаву бошњачког члана Предсједништва БиХ и председника СДА Бакира Изетбеговића да је „спреман повући потез ка нормализацији“ односа у БиХ.

Поздрављам његову најаву да направи први потез, али не могу ништа рећи док не видим какав ће бити тај његов први потез. Мени је драго што имамо најаву господина Изетбеговића, али тешко ми је било шта рећи док не видим на шта је он конкретно мислио, казао је Црнадак.

Он је рекао како мисли да свако нормалан очекује да се ствари врате у нормалну,.

-Ипак, први потез и начин на који треба да се то уради треба доћи од оних који су до овог и довели- рекао је он.

На питање да ли ће се он и остали представници Савеза за промјене одазвати сједници Савета министара БиХ у уторак, Црнадак је нагласио „како ћемо видјети како ће се све даље кретати“.

– Нико нема жељу да додатно компликује ствар, да прави даље ескалације, али понављам, што се тиче смиривања ствари права адреса су они који су ово и започели.

Црнадак је потврдио да ће позвати амбасадорицу БиХ у Холандији Мирсаду Чолаковић „на консултације“, те додао да је разлог томе непровођење његове инструкције и „општа ситуација по питању ревизије“. На питање јесу ли могуће санкције против Чолаковић, Црнадак је одговорио да о томе неће унапред да говори.

Повезане вијести: